Εκδηλώσεις - Νέα

Δελτίο Τύπου - Ψήφιση του Νόμου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές Ασφαλιστικές Διατάξεις, Ενίσχυση της Προστασίας των Εργαζομένων, Δικαιώματα Ατόμων με Αναπηρίες και άλλες διατάξεις»

Με αφορμή την ψήφιση του νόμου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές Ασφαλιστικές Διατάξεις, Ενίσχυση της Προστασίας των Εργαζομένων, Δικαιώματα Ατόμων με Αναπηρίες και άλλες διατάξεις» η Ακουστήριξη προσκλήθηκε ως επίσημος φορέας «των κωφών και βαρηκόων με προφορικό λόγο» στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και τοποθετήθηκε επι του νομοσχεδίου για τα δικαιώματα της σημαντικής αυτής μερίδας ελλήνων πολιτών. Ο νέος Νόμος εμπεριέχει αναφορές και προβλέψεις σε σημαντικά αιτήματα προσβασιμότητας της Ακουστήριξης, όπως η εφαρμογή υποτιτλισμού των τηλεοπτικών ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών και οι τεχνολογίες speech to text αλλά και υπηρεσίες χειλεοαναγνωστών. Τέλος είναι πολύ σημαντικό που η ατζέντα της Ακουστήριξης βρήκε ευήκοα ώτα σε μια σειρά βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα.

Η Ακουστήριξη στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

i akoustririxi stin epitropi koinonikon ypotheseon

Αντιπροσωπεία της Ακουστήριξης με επικεφαλής την Πρόεδρό της κα Σοφία Κολοτούρου την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, επισκέφτηκε την Βουλή των Ελλήνων και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νικόλαο Μανιό και την Βουλευτή κα Σταμπουλή Αφροδίτη, με θέμα τα δικαιώματα προσβασιμότητας των κωφών και βαρηκόων με προφορικό λόγο.

Το θέμα των υποτίτλων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

ypotitlismos gia kofous kai varikoous sto ESR

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 αντιπροσωπεία της Ακουστήριξης με επικεφαλή την πρόεδρο του ΔΣ Σοφία Κολοτούρου, επισκέφτηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και συνομίλησε με τον νέο πρόεδρό κ. Κουτρομάνο Αθανάσιο, για το θέμα της έλλειψης υποτίτλων από τις εκπομπές και τις ειδήσεις της ελληνικής τηλεόρασης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Αποστολάς ως ένα από τα στελέχη του ΕΣΡ που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και έχουν ασχοληθεί με αυτό.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΑΚΤΟ στηρίζει την Ακουστήριξη!

i sofia kolotourou stin akto

Στο πλαίσιο συνεργασίας με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΑΚΤΟ η πρόεδρος της Ακουστήριξης Σοφία Κολοτούρου μιλάει στους σπουδαστές για το έργο και τις δράσεις της Ακουστήριξης.

Σελίδες