Το θέμα των υποτίτλων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

ypotitlismos gia kofous kai varikoous sto ESR

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 αντιπροσωπεία της Ακουστήριξης με επικεφαλή την πρόεδρο του ΔΣ Σοφία Κολοτούρου, επισκέφτηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και συνομίλησε με τον νέο πρόεδρό κ. Κουτρομάνο Αθανάσιο, για το θέμα της έλλειψης υποτίτλων από τις εκπομπές και τις ειδήσεις της ελληνικής τηλεόρασης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο κ. Αποστολάς ως ένα από τα στελέχη του ΕΣΡ που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και έχουν ασχοληθεί με αυτό.

Από εμάς  έγινε μια αναλυτική παρουσίαση των αιτημάτων και των δράσεων της Ακουστήριξης, και ειδικότερα ζητήθηκε εκ μέρους μας να γίνει μια υπεύθυνη ενημέρωση  για το τι έχει γίνει και τι έχει προβλεφθεί να γίνει,  για την εφαρμογή των ελληνικών υποτίτλων στις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές τηλεοπτικές παραγωγές. Συγκεκριμένα ρωτήσαμε γιατί δεν έχει εφαρμοστεί παλαιότερη οδηγία για υποτιτλισμό με ελληνικά στα δελτία ειδήσεων της νοηματικής. 

Επίσης εστιάσαμε ιδιαίτερα στη περίοδο που διανύουμε, ως περίοδο που εξετάζεται η αδειοδότηση του νέου τηλεοπτικού τοπίου, και ζητήσαμε να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία που παρουσιάζεται για ένα προσβάσιμο, σύγχρονο και πολιτισμένο  περιβάλλον, που θα ευεργετήσει την μεγάλη –και εγγράμματη- πλειοψηφία των κωφών και  βαρηκόων με προφορικό λόγο, που δεν γνωρίζουν και δεν ωφελούνται από την νοηματική γλώσσα.

Ο κ. Κουτρομάνος αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα παρουσιάσαμε και συμμετείχε στο διάλογο με καίριες ερωτήσεις και προβληματισμούς, δεσμεύτηκε να ενημερωθεί εκτενέστερα εσωτερικά και να δει το θέμα άμεσα.

Προσθήκη νέου σχολίου