Η Ακουστήριξη στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

i akoustririxi stin epitropi koinonikon ypotheseon

Αντιπροσωπεία της Ακουστήριξης με επικεφαλής την Πρόεδρό της κα Σοφία Κολοτούρου την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, επισκέφτηκε την Βουλή των Ελλήνων και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νικόλαο Μανιό και την Βουλευτή κα Σταμπουλή Αφροδίτη, με θέμα τα δικαιώματα προσβασιμότητας των κωφών και βαρηκόων με προφορικό λόγο.

Στη προγραμματισμένη συνάντηση τα μέλη της Ακουστήριξης εστίασαν περισσότερο στο θέμα του υποτιτλισμού των ελληνικών τηλεοπτικών παραγωγών -αρχής γενομένης από το κανάλι της Βουλής και τη Δημόσια τηλεόραση- και στην ανάπτυξη συστημάτων speech to text στις συνεδριάσεις της Βουλής και των επιτροπών.

Επίσης ενημέρωσαν αναλυτικά για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και ειδικότερα για την επαφή με το ΕΣΡ, και ζήτησαν να μην χαθεί η ευκαιρία που ανοίγει η αδειοδότηση του νέου τηλεοπτικού τοπίου, για την εδραίωση μιας καθολικής προσβασιμότητας των κωφών και βαρηκόων στην επικοινωνία και την ψυχαγωγία.

Ο κ. Μανιός και η κα Σταμπουλή αφού άκουσαν με προσοχή τις απόψεις και τις θέσεις της Ακουστήριξης δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα θέματα σε όλα τα απαραίτητα θεσμικά όργανα που ευθύνονται για την πρόβλεψη και την εφαρμογή της απαραίτητης νομοθεσίας.

Προσθήκη νέου σχολίου